Posted in Història Patchwork, Patchwork

Sabeu d’on ve el Patchwork?


Les primeres creacions van ser els edredons o mantes, aquestes petites peces de diferents teles aprofitades, unides en geometries impossibles de colors vius i cosides a mà. Són part de la història de l’art de la costura, sumat a la necessitat dels primers nord-americans emigrants al Nou Món.

Originalment, cobrellits simples fets a mà de tela reciclada i encoixinada, les primeres viatgeres de les noves “oportunitats” eren capaces de canviar les seves tradicions per una nova forma de fer les coses. Amb el temps, aquestes dones han concebut, dissenyat, acoblat i cosit… moltes raons i molta feina que van donar un nom: treball de pegats” o Patchwork.

Llibertat i família, dos valors, records d’una comunitat, una expressió de temes polítics i socials, més enllà de la simple millora del treball i estalvi domèstic femení.
Ara el mosaic, també pot ser i és un mitjà d’expressió artística, per motius tradicionals i reflexions personals, per això avui dia hem inventat composicions originals inspirades directament per les nostres emocions o esdeveniments de la vida, el veritable art s’ha sumat a la utilitat de les nostres creacions; com en les estructures tradicionals de segles passats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *